Maatwerk

Als toeleverancier van maatwerk metaalproducten weten wij als geen ander hoe belangrijk het is om te voldoen aan de specifieke eisen en wensen van onze klanten. Of het nu gaat om de productie van prototypes, kleine series of grote productieaantallen, wij zorgen altijd voor de beste kwaliteit en een snelle levertijd.

Wij werken nauw samen met onze klanten om hun specifieke eisen en wensen te begrijpen en te vertalen naar een product dat aan hun verwachtingen voldoet. Of het nu gaat om een unieke designlamp, een machineonderdeel of een complete constructie, wij staan altijd voor onze klanten klaar.

Wij zijn trots op onze jarenlange samenwerkingen en streven ernaar om onze klanten keer op keer te verrassen met onze kwaliteit en service.

Engineering

Bij het lasersnijden wordt een computerprogramma gebruikt om het snijproces te sturen. Het programma bevat een digitaal ontwerp van het materiaal dat moet worden gesneden. De laserstraal wordt vervolgens gericht op het materiaal en beweegt langs de voorgeprogrammeerde paden om de gewenste sneden te maken.

Lasersnijden biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele snijmethoden. Het is bijvoorbeeld zeer nauwkeurig, waardoor zeer gedetailleerde ontwerpen kunnen worden gemaakt. Bovendien is het proces snel en efficiënt, waardoor het ideaal is voor het produceren van grote hoeveelheden van dezelfde sneden.

Een ander voordeel van lasersnijden is dat het materiaal tijdens het proces niet wordt aangeraakt, wat de kans op beschadiging vermindert. Dit maakt het ideaal voor het snijden van kwetsbare materialen

Aanlevering

Om ervoor te zorgen dat uw ontwerp correct wordt gelaserd, is het belangrijk om het in het juiste formaat aan te leveren. Hieronder vindt u enkele richtlijnen voor het aanleveren van het ontwerp of product:

  1. Bestandsformaat: Het is het beste om uw bestand aan te leveren in een vectorformaat, zoals .ai, .eps, of .svg. Dit zorgt ervoor dat de lijnen in uw ontwerp scherp blijven en voorkomt vervorming bij het vergroten of verkleinen van het ontwerp.
  2. Lettertypen: Bij het gebruik van aangepaste lettertypen is het belangrijk om deze om te zetten naar paden (outlines) voordat u het bestand opslaat. Dit voorkomt problemen met het weergeven van het juiste lettertype op de lasersnijmachine.
  3. Afmetingen: Zorg ervoor dat uw product/ontwerp op de juiste schaal wordt aangeleverd. Meet de grootte van uw ontwerp in millimeters en geef dit door aan de werkvoorbereider.
  4. Lay-out: Zorg voor een duidelijke en overzichtelijke lay-out van uw ontwerp en geef eventuele aanvullende informatie, zoals snijlijnen of gewenste positionering van het ontwerp.

CAD/CAM

CAD/CAM (Computer-Aided Design/Computer-Aided Manufacturing) software wordt veel gebruikt bij laser snijden om het snijproces te creëren en te controleren. Het CAD-deel van de software wordt gebruikt om een digitaal model van het te snijden object te ontwerpen en te creëren. Het CAM-deel van de software wordt vervolgens gebruikt om het digitale model om te zetten in machine-instructies die de laser snijder aansturen.

Laser snijden is een technologie waarbij een krachtige laser wordt gebruikt om door verschillende materialen te snijden. De laserstraal wordt gestuurd door een computer gestuurde spiegel, die de straal over het te snijden materiaal beweegt. De intense hitte van de laser smelt of verdampt het materiaal, waardoor er een schone, precieze snede ontstaat.

CAD/CAM software voor laser snijden is ontworpen om gebruiksvriendelijk te zijn, met functies zoals drag-and-drop interfaces, automatisch nesten en materiaalbibliotheken die gebruikers helpen snel en gemakkelijk ontwerpen te maken en het snijproces te optimaliseren. De software stelt gebruikers ook in staat om snijparameters aan te passen, zoals laserkracht, snijsnelheid en focusdiepte om de gewenste snijkwaliteit te bereiken.

Al met al speelt CAD/CAM software een cruciale rol bij laser snijden, waardoor ontwerpers en fabrikanten precieze, hoogwaardige snedes kunnen maken in een breed scala aan materialen