Plaatbewerking
van buigen tot walsen

De toenemende vraag van onze klanten naar plaatbewerking heeft deze tak van ons bedrijf de afgelopen jaren fors laten groeien. We hebben flink geïnvesteerd in zowel apparatuur als in de opleiding van onze medewerkers, die inmiddels zijn uitgegroeid tot experts. Plaatbewerking maakt onderdeel uit van het totaalpakket wat wij u kunnen leveren. Zo nemen wij onze klanten een groot deel van het werk uit handen. Wij leveren maatwerk. Dit doen wij door de wensen van de klant zo goed mogelijk te inventariseren en uit te voeren.

Uiteenlopende branches

Schür BV levert plaatwerk aan verschillende branches. We maken enkelstuks, prototypes, kleine en middelgrote seriematige producties. Zo komt u ons plaatwerk tegen in o.a. landbouwmachines, trailers, schakelkasten en verpakkingsmachines.

CNC-gestuurd kanten

Zetten/kanten van lasergesneden materiaal is een veelgevraagde bewerking. Wij hebben daarvoor de capaciteit en de modernste CNC-gestuurde kantbank in huis. Lasergesneden onderdelen zetten en buigen is dan ook geen probleem voor ons. We kunnen alle materialen aan, dus RVS, aluminium en natuurlijk staal. Onze kantbanken zijn uitgerust met automatische bombering. Wij streven naar een zo efficiënt mogelijke productie, met korte insteltijden, snelle doorlooptijden en weinig afkeur of uitval van materiaal. Zo leveren wij topkwaliteit!

Nabewerken

De nabewerking bestaat uit verschillende disciplines. We kunnen metaal, aluminium en RVS tappen en souvereinen. Ook kunt u bij ons terecht voor het walsen van platen in staal, aluminium en RVS. Geef ons de gewenste radius en vorm en wij zorgen voor een perfect eindproduct. Moet er worden gelast? Geen probleem. Wij kunnen TIG-, MIG- en puntlassen.

De nabewerking kan gezien worden als een aanvulling op het lasersnijwerk of als onderdeel in de fabricage van uw eindproduct. Een goede nabewerking van uw materiaal kan van grote waarde zijn.

Zie hieronder de mogelijkheden.

Opties voor
nabewerking

Kantafronden

Kantafronden is het proces waarbij de randen van een object of oppervlak worden afgerond om scherpe hoeken te vermijden. Dit wordt vaak gedaan om de veiligheid te verbeteren en het uiterlijk van het object te verbeteren. Bij het kantafronden worden meestal speciale gereedschappen gebruikt, zoals freesmachines of slijpmachines, om de randen van het object glad te maken en te polijsten.

Zetten/buigen

Zetten wordt vaak gedaan met behulp van een zetbank, waarbij de plaat of strip tussen twee stempels wordt geplaatst en vervolgens wordt gebogen in de gewenste hoek. Dit wordt vaak gebruikt bij het maken van bijvoorbeeld hoekprofielen, dakgoten of andere constructies waarbij een scherpe hoek nodig is.

Buigen wordt vaak gedaan met behulp van een buigmachine, waarbij het metaal geleidelijk wordt gebogen in een bocht of ronding. Dit wordt vaak gebruikt bij het maken van bijvoorbeeld buizen, kokers, of andere objecten waarbij een gebogen vorm nodig is.

Zowel zetten als buigen vereisen vaak precisie en deskundigheid om ervoor te zorgen dat het metaal de juiste vorm krijgt zonder te breken of te scheuren. Het zijn veelgebruikte technieken in de metaalbewerking en worden toegepast in diverse sectoren,

Walsen

Walsen is een proces in de metaalbewerking waarbij metaalplaten of -strips worden geperst tussen twee of meer walsrollen om hun dikte te verminderen en/of hun oppervlak glad te maken. Dit wordt vaak gedaan om het metaal geschikt te maken voor verdere bewerking, zoals zetten of buigen.

Er zijn verschillende soorten walsen, waaronder warmwalsen en koudwalsen. Bij warmwalsen wordt het metaal verwarmd voordat het tussen de walsrollen wordt geperst, wat resulteert in een betere vervormbaarheid en een gladder oppervlak. Bij koudwalsen daarentegen wordt het metaal op kamertemperatuur gewalst, waardoor het sterker en harder wordt.

Walsen wordt vaak toegepast bij de productie van dunne metaalplaten of -strips voor diverse toepassingen. Het is een belangrijke stap in de metaalbewerking en vereist vaak speciale machines en deskundigheid om ervoor te zorgen dat het metaal de gewenste vorm en afwerking krijgt.

Draadtappen

Draadtappen is een proces in de metaalbewerking waarbij in een gat in metaal een schroefdraad wordt gesneden. Dit wordt vaak gedaan om een bevestigingspunt te creëren voor bijvoorbeeld een bout of schroef.

Bij het draadtappen wordt eerst een gat geboord in het metaal, waarna er met behulp van een tappenboor een schroefdraad wordt gesneden in het gat. Er zijn verschillende soorten tappen, afhankelijk van de grootte en het type schroefdraad dat nodig is.

Draadtappen wordt veel toegepast in de industrie, bijvoorbeeld bij de productie van machines, auto's, vliegtuigen en andere apparatuur. Het vereist vaak precisie en deskundigheid om ervoor te zorgen dat de schroefdraad goed wordt gesneden en dat de juiste diameter en spoed wordt bereikt.

Souvereinen

Soevereinen is een bewerking die wordt uitgevoerd om een gat te voorzien van een schuine rand. Deze bewerking wordt met name toegepast in hout en metaal. Doormiddel van soevereinen wordt een gat aan de bovenkant iets verbreed waardoor een schroef er in verzonken kan worden zodat de kop van de schroef en het oppervlak van de plaat of constructie vlak blijft. Soevereinen is dus een bewerkingstechniek die plaatsvind nadat er een gat is geboord. Het soevereinen kan overigens aan beide kanten van het gat worden gedaan.

Lassen

Lassen is een techniek waarbij twee materialen, meestal metalen, met elkaar worden verbonden door middel van verhitting en/of druk. Het doel van lassen is om een sterke en duurzame verbinding tussen de twee materialen te creëren, zodat ze als één geheel kunnen functioneren.

Er zijn verschillende soorten lastechnieken die kunnen worden gebruikt, afhankelijk van het type materiaal dat wordt gelast en de toepassing van het eindproduct. Enkele veelvoorkomende lastechnieken zijn MIG/MAG-lassen, TIG-lassen, elektrodelassen en autogeen lassen.

Lassen wordt veel gebruikt in de metaalbewerking en wordt toegepast in diverse sectoren, Het vereist vaak deskundigheid en ervaring om ervoor te zorgen dat de lasverbindingen van hoge kwaliteit zijn en aan de specificaties en normen voldoen.

Poedercoaten

Poedercoaten is een techniek die wordt gebruikt om een beschermende en decoratieve afwerking aan te brengen op metalen oppervlakken. Bij poedercoaten wordt een elektrostatisch geladen poeder aangebracht op het te coaten oppervlak. Vervolgens wordt het oppervlak verhit, waardoor het poeder smelt en zich hecht aan het metaal. Het resultaat is een duurzame en uniforme coating die het metaal beschermt tegen corrosie, slijtage en weersinvloeden.

Poedercoaten wordt vaak toegepast in de metaalbewerkingsindustrie, met name voor het coaten van onderdelen en producten in de automobielindustrie, de meubelindustrie, de bouwsector en de industrie van huishoudelijke apparaten. De techniek biedt voordelen ten opzichte van traditionele verfmethoden, zoals een hogere slijtvastheid, betere bescherming tegen corrosie en een grotere keuze aan kleuren en afwerkingen.

Poedercoaten vereist speciale apparatuur en deskundigheid om ervoor te zorgen dat de coating uniform en van hoge kwaliteit is.

Glasparelen

Glasparelen is een oppervlaktebehandelingstechniek die wordt gebruikt om metalen oppervlakken te reinigen, matteren of verfraaien. Bij glasparelen wordt een straalmiddel van fijne glasparels onder hoge druk tegen het oppervlak gespoten. De glasparels raken het oppervlak en slaan kleine putjes in het materiaal, waardoor ongewenste oneffenheden en roestplekken worden verwijderd en het oppervlak tegelijkertijd wordt gematteerd.

Glasparelen kan worden toegepast op verschillende soorten metalen, waaronder roestvrij staal, aluminium, messing en koper. Het wordt vaak gebruikt in de metaalbewerkingsindustrie voor het reinigen en polijsten van oppervlakken van onderdelen en producten, zoals roestvrijstalen keukenapparatuur, aluminium raamkozijnen en motoren.

Glasparelen is een effectieve methode voor het verbeteren van de esthetische uitstraling van een product of oppervlak, en het biedt ook voordelen op het gebied van duurzaamheid, omdat het metaaloppervlak beter bestand is tegen corrosie en slijtage na de behandeling.

.